Telefononi (+355) 695544797

Cart

Kamomili

E perzgjedhur me kujdes nga Natyra

Në kozmetikë kamomili është përdorur kryesisht për lëkurë të ndjeshme dhe delikate si ato të foshnjave ose fëmijëve për aftesine e saj qetesuese, zbutese, mbrojtëse dhe të [astruese. Termi “kamomil” ne përgjithësi i referohen dy lloje të ndryshme të bimëve: Matricaria kamomil dhe Kamomil romak. Edhe pse pronat e dy bimëve nuk dallojnë shumë mes tyre, kamomil romake është e preferuar për nxjerrjen e vajrave esenciale per perdorimin ne lekure

I rendesishem per lekuren

  • Anti-inflamator
  • Ka një efekt qetësues
  •  Ndihmon te zbutes lëkurën e irrituar

Përdorimi i kamomilit përgatitur në të gjitha kërkesat aktuale ofron veti të veçanta dermatologjike të lidhura kryesisht me fuqinë qetësuese, zbutëse, antimicrobiotike dhe e etiketuar anti-skuqje dhe qetësuese të ekstrakteve të saj, si dhe me karakteristikat e tyre të shkëlqyera ndaj tolerancës se lëkurës. Vlerat e saj qetësuese shfrytëzohen në shumë produkte te kozmetikes të përshtatshme për lëkurë të ndjeshme dhe produkteve të ndjeshme për fëmijët..

Në shumicën e rasteve kamomil eshte  përdorur në kozmetike per kujdesin e flokeve.. Në përqendrim të duhur, në qoftë se futet në formulimet e shampos dhe pas-shampoos, japin shkëlqim dhe reflektime te  arta për flokëverdhë dhe flokët ngjyrë kafe të lehta.