Telefononi (+355) 695544797

Cart

Vaj I Kokosit

E perzgjedhur me kujdes nga Natyra

Kokosi eshte nje nga dhuratat me te larmishme te natyres: eshte I pasur me antioksidante dhe vitamina esenciale. Eshte ne gjendje te furnizoje me uje, qumesht, tul, guacken e frutit dhe vajin. Vaji I kokosit merret nga tuli I thate I kokosit. I ashtuquajtur kopra. Drupa eshte e mbledhur ne menyre tradicionale me duar nga te ashtuquajturit “alpinistet e palmave”. Nga shtrydhja e kokosit ne majen e pemes perftohet vetem vaji shum I holl I kokosit, jo I yndyrshem dhe me nje veti te jashtzakonshme zbutese.

I rendesishem per lekuren

Pika e shkrirjes e yndyres se rafinuar eshte shum e ulet, ushtron ne lekure nje efekt zbutes dhe freskues. Perftimet e jashtezakonshme te acidit ialuronik, acidi yndyror kryesor qe permban kokosi, eshte teper I njohur ne kohe dhe e ben nje  nga produktet me te kerkuara ne industrine jo ushqimore ne ate produktet e sapuneve dhe te kozmetikeve. Midis mineraleve jane te pranishem magnezi, kaliumi, fosfori dhe kalciumi. Nderkohe kokosi eshte I perbere gjithashtu me vitamin te grupit B dhe vitaminat E. Ne kozmetiken natyrale vaji I kokosit perdoret per vetite e tij ushquese per lekuren. Vajrat e tjere vegjetal qe permban vaji I kokosit e bejn lekuren te lemuar, te kuruar dhe te bukur. Eshte per kete motiv qe perdorim kete perberes ne shume preparate kozmetike.

Që nga ajo pjesë e botës vijnë nga?

Zona e origjinës së bimes se kokosit (Cocos nucifera) është arkipelagu indonezian dhe Amerika e Jugut. Është shumë I rëndësishem për të gjithe këto vende, për shkak se kokosi siguron ushqim, pije, vaj, fibër, druri, lëndë djegëse.