Telefononi (+355) 695544797

Cart

Vaj Ullirit

E perzgjedhur me kujdes nga Natyra

I rendesishem per lekuren

Fenikasit e kane quajtur atë “ari i lëngshem”, Egjiptianet e kane përdorur atë për të zbutur lëkurën dhe per të bërë flokët e shndritshem, atletët grekë e kane përdorur atë për masazh dhe fërkime. Studimet e fundit kanë treguar se përbërja e vajit te ullirit është shumë I ngjashem me sebum-et e lëkurës njerëzore dhe është një produkt i pasur me substanca të dobishme dhe përbërës aktiv. Struktura e vajit te ullirit, në fakt, është e pasur me polyphenols, vitaminë E dhe carotenoids që kryejnë një veprim natyror ne lidhje me anti-plakjen e lëkurës, duke ndihmuar lekuren duke luftuar radikalet e lira, inflamacionet dhe streset oksidative. Pjesa e saj e pasapunizuar është e pasur me vitaminen A dhe E, të cilat ndihmojnë vajin e ullirit te mos prishet. Përveç kësaj pjesa e saj e pasapunizuar e bën atë shumë te bute me siperfaqen e lëkurës, kryen një funksion mbrojtës, anti-rrudhë përveç veprimeve të tjera te rëndësishem në lëkurë duke stimuluar proceset riparues se veshjess e guaskës dhe dermes. Mund të jetë me qëllim emulsues ne kozmetike dhe oleolitet te jene te destinuara për lëkurë të thatë dhe te irrituar. Ajo mund të përdoret gjithashtu në formulimet e projektuara me rrenjet e flokeve duke I dhene ndricim flokeve te zbehte e pa jete.

Nga cila pjese e botes ai vjen?

Shfaqja për herë të pare ka ndodhur  në Azinë perëndimore, vaji i ullirit u përhap në të gjithë zonën e Mesdheut, ku kulti i tij është shenjtëruar nga të gjitha fetë. Romakët, të cilët kane kultivuar pemë ulliri nga 580 A.C., beri te mundur nje perdorim me tepri te vajit te ullirit.

Që nga kohët e lashta ulliri u konsiderua si një simbol i spiritualitetit dhe shenjtërisë. Sinonim i pjellorisë dhe rilindjes, rezistencës ndaj shfarosjes se kohës dhe të luftës, një simbol i paqes dhe I vlerave, ulliri ka përfaqësuar në mitologji, në fe si një element natyror të fuqisë dhe pastrimit.