Vaj Bajames – vivaorganic

Telefononi (+355) 695544797

Cart

Vaj Bajames

E perzgjedhur me kujdes nga Natyra

Kur berthamat e thara te bajames jane te perpunuara ne te ftohte, prodhohet nje vaj I pasur me peshe te mesme qe perban acidin oleic dhe linoleic, proteina dhe vitaminen D. Vaji I pasur I bajames ka nje pamje te qarte, pa ere dhe pa shije.

I rendesishem per lekuren

Bajamia nuk eshte vetem nje frut I shijshem, por qe nga koha e antikitetit eshte I konsideruar nje perberes I rendesishem per lekuren. Kjo sepse vaji I bajames eshte I pasur me substance te rendesishme dhe antioksiduese qe: hidratojne nje lekure te thate, permiresojne aspektin dhe tonin e lekures dhe e bejne lekuren te bute dhe te mahnitshme.

Nga cila pjese e botes ai vjen?

Bajamja (Pruntus dulcis) eshte I gjeneruar ne afersi te Lindjes se Mesme. Bajame te egra te embla jane gjetur ne vende arkeologjike greke qe perafrojne rreth viteve 8000 para Krishtit. Ka qene e importuar nga Romanet ne zemer te mesdheut ku kultivohet pikerisht, ulliri. Kultivimi I saj eshte I perhapur ne Itali, ne France, ne Spanje, Portugali, Greqi, Turqi, Palestine, Persi, Marok, Tunisi, Algjeri dhe gjithashtu ne Kaliforni.