Vaj Makadamias – vivaorganic

Telefononi (+355) 695544797

Cart

Vaj Makadamias

E perzgjedhur me kujdes nga Natyra

Pema e berthames se makadamias  eshte gjithmone i gjelber edhe afro 15 metra  qe mbas 7-8 vjetesh prodhon disa drupe ne formen e geshtenjave afersisht 2-3 cm. Levozhga e forte permban nje bertham te shijshme qe perftohej afersisht 70% I vajit te rafinuar te verdhe e zbehte. Kjo mbreteresh e berthames ka ne perberjen e saj nje sere acidesh palmitoleike qe gjendjet gjithashtu edhe ne tulin e frutit te ullirit shpues dhe atij te avokados.

I rendesishem per lekuren

Acidi palmitoleik me te cilin eshte I pasur e ben vajin e makademias te lehte te shperbehet dhe eshte I pershtatshem per locione dhe vajra trupi per lekure te thate, te ndjeshme ose per floke pa jete dhe te sfibruar.

Nga cila pjese e botes ai vjen?

Disa specie te makademias gjenden ne Australine Lindore,  nje specie e Caledonias se Re dhe Indonesise. Emri I pershtatur eshte ne homazh te John MacAdam, koleg I botanikut Ferdinand Von Mueller qe I pershkruajti per here te pare vet ai.